Gokverslaving

Gokken online is natuurlijk een erg vermakelijke bezigheid, en zeker wanneer u een goede dag heeft en alles aan het winnen bent. Maar het gevaar ligt altijd op de loer en u moet goed oppassen dat u geen last krijgt van een gokverslaving. Natuurlijk waagt iedereen wel eens een gokje, dat is het grote probleem ook niet. Maar de meeste van ons hebben nogal moeite om op tijd te stoppen en hun logische verstand te gebruiken. Zeker wanneer u aan het winnen bent moet u blij zijn met wat u al heeft gewonnen, en niet te hebberig worden! Dit is meestal het punt waar het fout gaat.

Veel mensen hebben een aantal rondes geluk en halen zo veel geld binnen met één van die geweldige gokspellen. Maar op een gegeven moment zal uw geluk afnemen,waardoor u weer geld gaat verliezen. Op dit moment krijgen de meeste mensen het probleem dat ze niet meer kunnen stoppen, en het liefste nog een aantal rondes verder spelen om het verloren geld weer terug te verdienen, wat vrijwel altijd onmogelijk is. Wanneer u merkt dat u aan de verliezende hand bent, is het beter wanneer u genoegen neemt met uw gewonnen of verloren bedrag en stopt met het gokken, zodat u geen gokverslaving zult krijgen.

Wanneer u niet voornemens was om voor echt geld te gokken, is de kans op een gokverslaving net zo groot. Maar gelukkig zijn de gratis spellen zo gemaakt dat u op een gegeven moment door uw speeltegoed heen bent, waardoor u niet meer kunt verder spelen. Daarnaast is het met gratis gokspelletjes zo, dat u geen geld kunt verliezen, waardoor u de schade weet te beperken.

Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat ongeveer tussen de twintig en maximaal honderdduizend Belgen last hebben van een gokverslaving. Dit is weliswaar aanzienlijk minder dan in Nederland, waar er ongeveer veertigduizend een gokverslaving hebben. Wanneer u een gokverslaving heeft hoeft u zich dus nergens voor te schamen, want zoals u nu weet bent u zeker niet de enigste.

Een gokverslaving kan vervelend zijn, en op den duur ook een gevaar voor uw gezondheid vormen. Daarom kunt u in zo’n geval toch hulp zoeken om wat te doen tegen deze gokverslaving. Er zijn vandaag de dag zeer veel trainingen en hulpadressen waar u terecht kunt. Zij kunnen u helpen en begeleiden om zo van uw gokverslaving af te komen. Natuurlijk kan dit net als bij andere trainingen helemaal discreet zodat niemand het ooit zal merken.

Wanneer u twijfelt of u een gokverslaving heeft, kunt u het beste enkele vragen aan uzelf stellen; Denkt u constant aan gokken? Kunt u zich niet meer aan eigen opgestelde regels en disciplines houden? En misschien wel de belangrijkste vraag: Kunt u nog wel stoppen? Wanneer u zelf twijfelt aan de eerlijkheid zijn er vandaag de dag op internet diverse tests te vinden, met een aantal vragen. Wanneer u deze allemaal en naar eerlijkheid invult, weet u of u een gokverslaving heeft. Daarnaast zijn er ook speciale forums waar u met andere over dit probleem kunt praten. Zolang u maar niet vergeet dat u er nooit alleen voor zult staan en dat er altijd een oplossing binnen handbereik is!